Tost Makinelerinin Farkları Nelerdir ?


Tost makineleri teflon, seramik, granit ve döküm olarak 4 grupta incelenebilir.


Teflon plakalar ise kendi içerisinde kaplama ve döküm teflon olarak ikiye ayrılır ki en fazla çizilen ve sağlık problemleri yaptığı kesinleşen kaplama teflonlar çabuk deforme olduğu için en az tercih edilen gruptur. Döküm teflon ise genellikle standart dışı görünümde olan ve özel olarak hazırlanan küçük plakalarda kullanılır, kaplama teflon plakalı ürünlere göre çok daha dayanıklıdır.


Granit plakaların kalitesi kaplandığı malzemenin kalınlığına göre belirlenmektedir. Plakanın esnekliği arttıkça kalitesi düşer. Dikkat edilirse fiyatı, dolayısıyla kalitesi düşen ürünlerde “granit effect” ifadesi vardır. Teflon üzerine beyaz boya yapılarak granite benzetilmektedir. Ama genede teflon kaplama ürünlerden biraz daha dayanıklıdır.


Seramik kaplamalar ise birkaç belirli marka tarafından kullanılan ve özel döküm olarak tasarlanmış, fiyatları teflon döküm ile en yüksek gruptadırlar. Plaka kalınlığı nedeniyle çok az geç ısınmasına rağmen temizleme kolaylığı ve estetik yapılarıyla dikkat çekmektedir.


Demir döküm plakalar, aralarında en sağlıklı olan ve sanayi tipi gerçek tost makinelerinin ev tipleridir. Ağırlığı, dayanıklılığı ve kullanım ömrü açısından rakiplerinden çok öndedir. Fakat sökülmeyen plakaları ve su ile temasındaki küf yapma riski yüzünden daha az tercih edilmektedir. Pratik birkaç bilgi ile bu sorunlar ortadan kalkabilir. Sıcak plakayı nemli bezle silmek ve tel fırça kullanmak, küf sorunu olursa da yenilebilir yağlarla kaplamak gibi.


Ürünlerin güçleri genellikle aynı olmasına rağmen plaka tiplerinin farklılığından dolayı ısınma soğuma süreleri değişmekte buda pişirmeyi etkilemektedir.

    İsimleri tost makinesi de olsa ızgara ve ısıtma içinde rahatlıkla kullanılabilecek şekilde çok amaçlı tasarlanmışlardır. Üzerinde sadece açma kapama anahtarı bulunan ürünlere tost, 3-5 kademe ısı ayarı olanlara ızgara tost, hassas termostat olanlara ise grill denilmektedir. Ürün isimlerinin yanında bu ibarelerin olmasına değil anahtar yapıları ve tutma saplarına bakarak farkları kolaylıkla anlaşılabilir. Gıda pişirme ile ilgili tüm ürün seçimlerinde sıralama sağlık, temizlik, kullanım ömrü, estetik, fiyat olmalıdır. Her marka ve ürün için farklı sıralama yapılabilirse de fiyatına göre seçmek, pahalıysa iyidir ucuzsa kötüdür fikri yanlıştır. İhtiyaca göre uygun ürün vardır. Ürün seçimi yapmakta zorlanıyorsanız, size uygun ürün tavsiyelerimiz için şubelerimize bekleriz...


e-taskiran.com